Fórum
Szavazás
Naptár
Látogató számláló
Partnereink
Japán
Japán egyike azon kevés teatermelő országnak, melynek az egyre növekvő teaszükséglet miatt importálnia kell.
Hunshu fő szigetén és a szomszédos két kis szigeten, Shikokun és Kyushun tradicionálisan szinte kizárólag csak zöld teákat termesztenek minden változatban, melyek friss és tiszta jellegűek. A fő szüretelési időszak április és szeptember közé esik. A kevés, válogatott exportteái világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.
Japánban található Kína után a világ legrégebbi teakultúrája. A monda szerint a VI. és IX. század között buddhista szerzetesek hozták a teát Kínából a szigetekre. Csak a XVI. században vált elérhetővé az emberek számára, mivel előtte kizárólag az uralkodóház kiváltsága volt. Japán csak a XVIII. század közepén kezdte exportálni a teát.
Japánban a teát nem fermentálják. Ahogy a tea megérkezik a gyárba, leveleit gőzölik, azért hogy a levelekben lévő enzimek segítségével megállítsák az oxidációt, s így megőrizzék zöld színüket. Ezután, s a minőségtől függően a leveleket kézzel, vagy géppel sodorják.
Japánnal ellentétben, a kínai teakertekben nem használnak gőzölést a hagyományos zöld tea készítésben. Az enzimek deaktiválása a felelős a fermentációs folyamatért, melyet rövid pörköléssel érnek el (tűzhelyen pörkölt tea).
Kategóriák
- Újdonságok
- Akciók
- Többet olcsóbban
- Teák
- Orthodox teák
- Ázsia
- India
- Nepál
- Ceylon
- Vietnám
- Kína
- Japán
- Formosa (Tajvan)
- Indonézia
- Korea
- Thaiföld
- Afrika
- Teakeverékek
- Koffeinmentes teák
- Specialitások
- Ázsia
- Ízesített teák
- Vörös teák
- Gyümölcs teakeverékek
- Gyógyteák és Fűszeres teakeverékek
- Karácsonyi teák
- Orthodox teák
- Kávék
- Tartozékok