Új jelszó kérése

Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2018. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Látogató számláló

0
0
4
8
8
2
8

Japán


Japán egyike azon kevés teatermelő országnak, melynek az egyre növekvő teaszükséglet miatt importálnia kell.

Hunshu fő szigetén és a szomszédos két kis szigeten, Shikokun és Kyushun tradicionálisan szinte kizárólag csak zöld teákat termesztenek minden változatban, melyek friss és tiszta jellegűek. A fő szüretelési időszak április és szeptember közé esik. A kevés, válogatott exportteái világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.

Japánban található Kína után a világ legrégebbi teakultúrája. A monda szerint a VI. és IX. század között buddhista szerzetesek hozták a teát Kínából a szigetekre. Csak a XVI. században vált elérhetővé az emberek számára, mivel előtte kizárólag az uralkodóház kiváltsága volt. Japán csak a XVIII. század közepén kezdte exportálni a teát.

Japánban a teát nem fermentálják. Ahogy a tea megérkezik a gyárba, leveleit gőzölik, azért hogy a levelekben lévő enzimek segítségével megállítsák az oxidációt, s így megőrizzék zöld színüket. Ezután, s a minőségtől függően a leveleket kézzel, vagy géppel sodorják.

Japánnal ellentétben, a kínai teakertekben nem használnak gőzölést a hagyományos zöld tea készítésben. Az enzimek deaktiválása a felelős a fermentációs folyamatért, melyet rövid pörköléssel érnek el (tűzhelyen pörkölt tea).


Zöld teák [12 db]