Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2021. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Látogató számláló

0
0
9
6
1
0
6

Akciók


prev
next

MALAWI SATEMWA • ZOMBA   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
MALAWI SATEMWA • ZOMBA

A teakészítők egy nagyon különös teát alkottak ezzel a keverékkel. A durva, egyenetlen levélfelépítés alapján azt gondolnánk, hogy ez inkább egy fanyar tea. Ugyanakkor a sokoldalú íz, mely egyértelműen a japán teák némelyikéhez hasonló, érvényteleníti ezt a feltételezést. A fénylő, lime-színű főzet zöldspárgára utal. Jól illatosított és virágos ízével ez a tea a zöld tea kedvelőinek választása lehet.

 

Raktárkészlet:  8 tasak
MAROKKÓI NANA-MENTA TEA (vágott levelű)

Szinte semelyik terméknek nincs ennyi neve. Eredeti és igazi neve ropogtatott menta. A fodormenta név talán a sajátos menta ízből ered, amely teljesen mentolmentes. A „Fáraó erősítője”-ként is ismert, magas éterolaj tartalma van, amely jellemzi ezt a kifejező aromát. A marokkói Nana menta hagyományos ital Marokkóban, melyet az év bármely szakában lehet fogyasztani. Melegen és hidegen is a főzet igazi szomjoltó ital bármiféle gyümölcsös íz nélkül, de finom is vitalizáló fodormenta ízzel. Jeges teaként, hűtve tálalva, egy csepp citrommal is nagyon finom. Ahhoz, hogy a Nana mentát pezsdítő hatásúvá tegyük, vegyünk ihletet a marokkóiaktól és adjunk hozzá greenpowder (ZÖLD MENTOS) teát.

 

Raktárkészlet:  12 tasak
MALAWI SATEMWA • PU-ERH   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
MALAWI SATEMWA • PU-ERH

Először mi is meglepődtünk, amikor találkoztunk ezzel a teával. Hagyományos módszereket követve készül, bár afrikai eredetű, mégis kissé szabálytalan levelű tea. Az íze ugyanakkor lenyűgöző, szokatlanul lágy, bársonyos, mégis tipikusan földes karakterű. A harmonikus utóíz kellemesen fűszeres. Ez a termék biztosan új irányt ad majd és kiváltképpen Pu-Erh „kezdőknek” ajánlott. Lepődjön meg most ÖN is!

 

Raktárkészlet:  5 tasak
INDIA ASSAM • RANI (FTGFOP1 - organikus)   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
INDIA ASSAM • RANI (FTGFOP1 - organikus)

Ez az ültetvény Assam nyugati részén, Guwahati fővárosához közel, csak 48 méteres tengerszint feletti magasságban, található. Ez a terület, melyet 1880 körül kezdtek el művelni, egy száraz ökoszisztéma, melyre a meglehetősen száraz téli hónapok, a mérsékelten párás, meleg nyár és a monszuneső váltakozása jellemező. A teák közepesen testesek, bár mindegyikre jellemző a kiváláóan kiegyensúlyozott, malátás íz, egy csipetnyi fűszeres, gyógyfüves beütéssel.

 

Raktárkészlet:  10 tasak
INDIA DARJEELING • TEESTA VALLEY (FTGFOP1)   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
INDIA DARJEELING • TEESTA VALLEY (FTGFOP1)

Miután nagyszerű visszajelzéseket kaptunk erről a "first flush" teáról, nagy örömmel mutatjuk be ezt az 1400 m magasan található Teesta Völgyi "zöld minőséget". Ahogy ettől a teakerttől elvárható, a Sinensis-levél nagyon jól kidolgozott, tiszta szerkezettel és ezüstös levélcsúcsokkal. Főzete kellemes illatú és fénylően áttetsző, kivételesen lágy a csészében, bár aromája egészen testes.

 

Raktárkészlet:  10 tasak
INDIA DARJEELING • MARYBONG (FTGFOP)   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
INDIA DARJEELING • MARYBONG (FTGFOP)

A Marybong teabirtok a Keleti Völgyben található. Ez a kicsi teakert, amely kb. 285 hektáros művelt területen, 1200 - 1970 méteres magasság között fekszik, minden évben a legjobb minőségű teákat biztosítja. Ezen teák íze kiegyensúlyozott, aromásan édeskés, erős, egy kissé „testes”. A levelek kisebbek és finomak, sötétek, néhol zöld részekkel, fényes levélcsúcsokkal. Ha egyszer a csészébe kerül, főzete világos rézszínű, tipikusan olyan, mint egy késői „first flush” szedésből származó tea.

 

Raktárkészlet:  16 tasak
KÍNA FUJIAN • PANYONG ARANYTŰ   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
KÍNA FUJIAN • PANYONG ARANYTŰ

Egy újabb értékes specialitás a távol-keletről. Ez a kínai fekete tea a Fujian tartománybeli Thai-Mu hegységben terem. Csak áprilisban szedik, amikor az új hajtások nőni kezdenek. Hosszú, keskeny, feketén csillogó levelei, aranysárga csúcsaival elragadóak. Kinézetre és ízre egyaránt emlékeztet a finoman fűszeres, késői szedésű Assam teákra. Főzete csillogó, sötétvörös színű. Egy csepp tejjel, vagy tejszínnel ajánljuk.

 

Raktárkészlet:  4 tasak
CEYLON • (OP)

A korábban "kávészigetnek" nevezett Srí Lanka, "teaszigetté" változott és manapság a világ legnagyobb teaexportőre lett. Ez a tea Ceylon egyik legfontosabb ültetvényéről, az ország nyugati felén elterülő Dimbula régióból származik. Minősége, avagy a levelek szerinti oszályozás szerint: OP, vagyis Orange-Pekoe, azaz királyi levelű. Ez a tea sötét, drótszerű, tűhegyes leveleinek köszönhetően igazán csodálatos. Sötét főzete ellenére, a rozsdabarna színű ceyloni teák tipikus képviselője. Egyedülálló, erőteljes, fűszeres és zamatos íze még James Taylort, a ceyloni teák atyját, is meggyőzné.

 

Raktárkészlet:  2 tasak
INDIA DARJEELING • HÁZI ÁLDÁS (FOP)   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
INDIA DARJEELING • HÁZI ÁLDÁS (FOP)

Ennek a keveréknek mindegyik összetevője a „first flush” időszak végefelé kerül leszedésre, nagyon tiszta, kidolgozott levelekkel, kevés zöld csúccsal. A tiszta, középborostyán színű főzet friss, kissé fűszeres és füves ízt eredményez, amely garantálja az élvezetes fogyasztást. Minőségi tea megfizethető áron.

 

Raktárkészlet:  0 tasak
MALAWI SATEMWA • THYOLO (Oolong)   [Megszűnő Termék - amíg a készlet tart]
MALAWI SATEMWA • THYOLO (Oolong)

Egy újabb nagyon érdekes minőségi tea a Satemwa ültetvényről. Az ültetvény régiójának fővárosáról kapta a nevét és kb. 1200 méteres magasságban termesztik. A frissen forrázott, kézzel sodort, rendkívül törékeny levelei enyhe citrusvirág illatot árasztanak. Főzete aranysárga színű, íze friss, füves, egy kevés zöldségszerű beütéssel. Ez egy kivételes példány az Oolong teák világában.

 

Raktárkészlet:  0 tasak

prev
next

Sorrend: