Ez a hagyományos termesztésből származó tea a legnépszerűbb redbush egyik variációja. Jól ismert jellegzetességei mind jelen vannak, bár különbségek mind ízében, mind pedig színében felfedezhetőek. A zöld redbush egyértelműen fényesebb színű és a levelei zöldebbek a „nagy testvérénél”. Ez a befejezetlen fermentációs folyamatra vezethető vissza. Az eredeti ízérzet friss, élénk és kissé fanyar. Aromája könnyű és elegáns. Ki kell próbálni!
ÚJDONSÁG!!!
A rooibos Dél-Afrikából származik. A bennszülöttek gyümölcsös, édes tea készítésére használták a rooibos-t, már jóval előbb, mint az európaiak. A bokor ágait napon szárították, majd kis darabokra vágták. A teát a XIX. században először messzi országokba exportálták, és az export azóta is állandóan növekszik. Ez azt eredményezte, hogy a valaha vadon termő cserjét ellenőrzött termesztés váltotta fel. Az első rangú rooibos tea rubin színéről és lágy, édes, karakteres, aromás ízéről ismerhető fel.
Egy fárasztó nap végén álomrepülésre visszük Önt: csukja be szemeit és képzelje el, hogy egy pihenőhelyen van, s feküdjön le egy zöld bokor alá, virágokkal teli réten. A levegő tele van édes illatokkal, a szíve felszabadul és hagyja szép lassan maga mögött aggályait, mintahogy a nap is szép lassan halad a horizont felé. A természet nyugtató hatása arra készteti, hogy találja meg belső békéjét. Hasonlólépp próbálja ki ezt a teakeveréket egy kevés tejjel és mézzel, és érezni fogja, ahogyan enyhül a feszültsége.
A honeybusht – ugyanúgy, mint a redbusht - a XVIII. században, Dél-Afrikában fedezték fel. A honeybush cserjének fénylősárga, mézillatú virágai vannak. Ezekről a jellemzőiről kapta a nevét. A helyiek „zöldség bokornak” is nevezik, mert a gyümölcse hüvelyes és göcsörtös a gyökere. A vadon termő honeybush csak az úgynevezett Longkloof kerület kisebb hegyvonulataiban nő. Az 1990-es években újra felfedezték és manapság 35 különböző területen termesztik, kereskedelmi célokból. Főzete kellemesen lágy, aromás illatú és ízű.