Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Látogató számláló

0
1
3
0
5
9
3

Partnereink

Termék részletekKÍNA FUJIAN • MILKY OOLONG

KÍNA FUJIAN • MILKY OOLONG

Státusz
Előrendelhető Termék - ha nincs készleten    
Megosztom
Funkciók
Min. rendelhető mennyiség
3 tasak
Raktárkészlet
0 tasak
Tömeg
50 g/tasak
Rövid leírás a termékről

Valószínűleg az egyik legszokatlanabb teakülönlegesség a gyártását és a karakterét illetően is, mivel szinte teljesen kézzel készítik Fujian tartományban. A fonnyasztás után azonnal rövid ideig tejes vízgőzzel melegítik a még nedves leveleket, amely megtartja a csinos, világos olívazöld levelek színét, és előidézi a kifejezően krémes illatot és ízt. Ezt követően a leveleket kézzel sodorják, majd szárítják. Szokatlanul lágy tea, amely biztosan hamar sok kedvelőre fog találni.

 

RITKASÁG!!!

A termék tulajdonságai

Összetétel: félig fermentált tea, természetes (laktóz) ízesítés

Elkészítés: 1-3 perc 75-80°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 liter vízhez

Kiszerelés: 50 g-os tasakban, exkluzív csomagolásban


Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Experimental Mouse
2013.02.24 23:15
A szomszédasszony teája.

Hétágra süt a nap, ilyen már rég volt! (Legalábbis ezen a télen) Erre inni kell, valami nem hétköznapit. Nem pont ünnepit, de nagyon különlegeset. Oolongot!
Ezzel meg is lennénk, de azon belül is milyet, mert az oolong már önmagában is különleges!
Hát „milky”-t.
Na jó – legyen!
Lássunk hozzá:
Sokan állítják, hogy az oolongok elkészítéséhez, a más teákhoz megszokottnál több teafű szükséges. (3-5 g/1-1,5 dl helyett 6-8 g/ 1-1,5 dl) Én nem bánom, akinek az kell, készítse így! Ha engem kérdeznek az oolongoknál mindig az alsó határértéket kell alkalmazni.
Ez alól képezi az üdítő kivételt a milky. Ahhoz még kevesebb kell!
Akik tehát „csak” folyadékpótlás céljából teáznak, és a továbbiakban is ki szeretnének tartani emellett, itt abbahagyhatják az olvasást!
Ez most nem a bögrék világa, hanem a finom, míves teáscsészéké. Itt és most ez a mérték és főleg a mérce. A csésze aljára szórjunk annyi teát, amennyi épp csak elfedi egy rétegben. Az oldaláról visszapergő leveleket tegyük vissza a teatartóba! Ezt ismételjük meg annyiszor, ahány fő részére teát szeretnénk készíteni. Ha egyedül teázunk 1 adag is elég! 85 C°-os vízzel öntsük le, - a teafüvön a legelső leöntésnél, mielőtt az említett hőfokú vízben ázni hagyjuk, kb. 1dl forrásban lévő vizet engedjünk át, majd ezt a folyadékot öntsük azonnal ki, „ébresszük fel” ilymódon azt - és ezután 2 percig áztassuk. Ezt aztán szorgosan ismételgessük, egészen addig, amíg a szabálytalan alakúra sodort, pödrött levelek annyira kinyílnak, hogy akár le is préselhetnénk őket. Ez fajtától és eredettől, minőségtől függően 4-6 leöntés is lehet! (A 4. leöntés után fél-egy perccel növelhetjük az áztatás idejét.) Mindegyik leöntés más ízeket, aromákat mutat.
Na, most éppen itt tartok az első áztatásnál.
A másik helyiségben szomszédasszonyom éppen a többieket szórakoztatja, ami jórészt abból áll, hogy egy zsebkendőnyi területen hárman szívják egyik cigit a másik után. Ott már vágni lehet a füstöt.
Én mindezzel mit sem törődve készítem a milkymet. Egyszercsak – a füstködön átvágva magát – megjelenik mellettem a szomszédasszony:
Mi ez a finom illat, ami az egész lakást betölti? Mit kotyvasztasz te itt? – kérdezi.
Mit, mit? Mit szoktam én kotyvasztani? Rántottát és teát. Vagy-vagy! Mást sosem! Ez most szerinted melyik lehet? Neked persze nagyjából mindegy. Sose mondtad, hogy a teát is szereted, pedig ez nem filteres! – válaszolom titkon reménykedve, hogy ettől elmegy a kedve a teámtól.
Hát nem! Sóvárgó ábrázatát látva győzködni kezdem magamat: Aki a több méteres vastagságú füstfüggönyön át – a láncdohányosok közismerten rossz szaglásával - is kiszimatolja, hogy „itt valami készül”, az egy csészével megérdemel belőle. Persze ebben a tea a „főbűnös”, ezzel az illatáradattal nem lehet suttyomban elkészíteni. (Kicsit azért szórakoztat is a dolog, bevallom.) Újabb csésze, újabb leöntés. - A második ugyanabból. – Mondanám neki mi is ez, de nem érdekli. Csak szagolja a csészéből áradó illatot és befúrja vele magát a sűrű füstbe.
Nem adom fel, - a küldetés az küldetés – utána megyek. Magyarázom neki a világos, kristálytisztán áttetsző főzet jelentőségét, a selymesen lágy ízt – sokszor „silky”-nek (selymesnek), nem „milky-nek (tejesnek) említik ezt a teafajtát – de csak fél kézzel integet nekem, miközben egyszerre próbál kortyolni és szagolni a csészéből, de megszólalni semmiképp: Haggyá má! Felnőtt ember vagyok, majd én kitalálom, hogy ezt ÉN mitől fogom szeretni! – „üzeni” nekem.

Ajánlom szomszédasszonyoknak, szomszéduraknak, de legfőképp mindenkinek saját magának! (Merthogy mindenki valakinek a szomszédja.)