Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Látogató számláló

0
1
2
7
6
7
2

Partnereink

Termék részletekKÍNA FUJIAN • HÓBIMBÓK

KÍNA FUJIAN • HÓBIMBÓK

Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
7 tasak
Tömeg
50 g/tasak
Rövid leírás a termékről

Egy újabb ékszer a kínai specialitások kincsestárából! Több mint 100 éve termesztik ezt a teát a délkelet-kínai hegyvidéken, 1000 m-es tengerszint feletti magasságban. A hagyományos kézi szedés után, csak nagyon rövid ideig fermentálják, hogy megtartsák a tea „zöld lelkét”. A nagyon homogén világoszöld levél különlegessége az ezüstösen csillogó levélhát. Tisztán látható „a két levél, egy bimbó szedés”. Főzete csillogó világoszöld, enyhe pezsgős árnyalattal. Fűszeres kissé gyümölcsös ízű. Kategóriájában igazi csemegének számít!

A termék tulajdonságai

Összetétel: 100% fehér tea

Elkészítés: 1-3 perc 75-80°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 liter vízhez

Kiszerelés: 50 g-os tasakban, exkluzív csomagolásban


Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Experimental Mouse
2013.02.13 07:35
Fujiani Hóbimbókat (Xue Ya) vettem kóstolásra! Ez úgy önmagában jó hír, de aztán most –ezen túlestem - mi legyen vele?
Hááát …ha szabad javasolnom leginkább és legelőször is: vadas marhaszelet, zsemlegombóccal legyen vele! (De nem ám azzal a bolti „vadaspor”-ral, hanem hagyományos módon készítve! Megéri a fáradozást.)
Igen, Nyájas Olvasóim, már mondom is a receptet:
Végy egy fél marékkal másfél-két deciliterenként (6-7 púpozott teáskanálnyi/liter) fent nevezett – a fehérek közt legzöldebb – teából. (Nem kell sajnálni, még saját magadtól se! A lényeg, hogy a szokásosnál kicsit „erősebb” teát készíts!) Készíts hozzá 80 – 85 C°-os vizet és azzal öntsd le a megfelelő edényben. Mert ugye – remélem mondanom se kell – a teakészítés 1. számú alapelve (Mielőtt a kannát melegíteni kezded, győződj meg róla, hogy van benne víz is!) után azonnal a második következik, miszerint is: Mindig a teára öntjük a vizet, sose fordítva. A többi ezek után már jóval egyszerűbb! Tartsd mindeközben észben, hogy a zöld teával ellentétben a fehéret legalábbis nehéz túláztatni, valamint hogy, ha a víz kicsit melegebb lesz, azzal túl nagy kárt nem teszel benne, de lobogóan forró ne legyen semmiképpen – hűtsd vissza inkább! (Ha nincs vízhőmérőd: Mikor a gyöngyözően apró buborékokat követően a nagyobbak – egyes megfogalmazások szerint a „halszemek” - kezdenek a kanna aljáról felszállni, akkor kell résen lenni, és gyorsan felhagyni a további melegítéssel, mielőtt még felforrna.)
Mostantól 4 perc (áztatási idő) áll rendelkezésre ahhoz, hogy meggyőződj arról, hogy a hozzávalókkal – a vadassal meg a zsemlegombóccal - minden rendben van. (Elég meleg minden, a hús megpuhult, a mártás elég pikánsra sikerült.)
Ha igen, akkor adj magadnak még bő egy percet, és amúgy aperitive tölts ki magadnak (meg mindenki másnak is) egy csészényit.
Csodáld meg egyszerű, kristálytiszta áttetszőségét. Élvezd zöld-fűszeres illatát. Kortyolj bele, hogy megérezd pörkölt mogyorós utóízét. Ha mindezzel megvagy, láss hozzá a vadashoz. Jó étvágyat!
Várható fejlemények: A második falat környékén kezded észrevenni, hogy milyen kellemesen kiemeli a vadas pikáns-fűszeres ízét ez az 1-2 kortynyi, előzetesen elfogyasztott Xue Ya. Nincsen ebben semmi különös, ezt vártuk, folytasd tehát kimért nyugalommal, arcizomrándulás nélkül a táplálkozást és közben csendben örülj, hogy idáig még rendben mennek a dolgok.
Aztán, úgy az adag közepe tájékán tarts egy kis szünetet, kortyolj egyet a teádból, és már kezdheted is dobálni a hátasokat.
Ha ezidáig azt hitted, hogy e sorok írója van némiképp „fordítva bekötve”, innen kezdve azt hiszed Te vagy! De ez csak addig tart míg rá nem jössz mi is történt: A – nem különösebb gasztronómiai bravúrnak számító, de a gondos elkészítést azért igénylő és azt megháláló, kellemesen pikáns, fűszeres összhatású - vadas hús szép csendben kézen fogott, és teljesen új, számodra eddig ismeretlen utakra indult Veled a teák ízvilágában. Te meg csak mész, mész vele anélkül, hogy szólni tudnál egy szót is. Na ez ám a „fusion konyha”! Leírhatatlan!
Uralkodj Magadon! Kapj be további néhány falatot, aztán „öblíts” megint. Egészen addig ismételd az előbbieket, míg a vadas el nem fogy. Szerintem fog menni ☺! Nem olyan bonyolult a képlet.
(Közbevetés: Borvacsoráról hallott már mindenki. Ha belegondolunk, ott (röviden) az történik, hogy a séf úr megkóstolja az adott pincészet kínálatát, összeráncolja homlokát, felvonja szemöldökét, nyelvével csettint egyet-kettőt, majd kitalálja, hogy mely étkek lennének azok, amik ezeknek a boroknak az ízét, aromáját, különleges adottságait a leginkább kiemelnék, és megfőzi azokat. Itt se történt másként, csak kicsiben, házilagos kivitelezésben és teával.)
Fontos még tudni: Ahhoz, hogy érdemes legyen egyáltalán bármi ételt „kitalálni” az adott italhoz – legyen az bor vagy tea – legalább jó, de inkább kiváló minőség kell. Az hozza meg az ihletet!
További jó hír: Igaz ugyan, hogy mindjárt az elején „két kézzel és számlálatlanul” kellett a tealeveleket a leöntéshez mérni, azonban ebből teából ugyanaz az adag 2-3-szor is leönthető, úgyhogy az ebéd utáni desszerthez is bőven jut belőle. (És kitűnően megy hozzájuk is!)
Ajánlom mindenkinek, aki szívesen kombinálja a jól ismertet az ismeretlennel, bármilyen meghökkentőnek is tűnik elsőre.
Tessék Hölgyek, tessék Urak, eresszék csak szabadon fantáziájukat!