Manapság nagyon nehéz különbséget tenni az organikusan, illetve a hagyományosan termesztett teák közt. Teljesen mindegy, hogy a Yunnani különlegességekről, vagy éppen a hegyvidéki tartományról van szó. E csúcsminőségű teánk, a sok, nagy arany-barna levélcsúcsaival, a sötét, rozsdabarna főzetével, a jól kiegyensúlyozott, kissé édeskés, fűszeres és lágy, füstös ízével, kiválóan képviseli ezt.
Egy újabb értékes specialitás a távol-keletről. Ez a kínai fekete tea a Fujian tartománybeli Thai-Mu hegységben terem. Csak áprilisban szedik, amikor az új hajtások nőni kezdenek. Hosszú, keskeny, feketén csillogó levelei, aranysárga csúcsaival elragadóak. Kinézetre és ízre egyaránt emlékeztet a finoman fűszeres, késői szedésű Assam teákra. Főzete csillogó, sötétvörös színű. Egy csepp tejjel, vagy tejszínnel ajánljuk.
A Kína dél-nyugati részén található Yunnan az otthona ennek a kivételes fekete teának. Ezt a teát kizárólag március vége és áprilisi közepe között szüretelik, az időjárástól függően. Különleges eljárással készítik. Hűvös klímájú, erdős vidéken, 1800-2100 méteres tengerszint feletti magasságon termesztik. A nagy, finoman kidolgozott, dohányszerű levelek arany csúcsai rézszínű főzetet eredményeznek, erős, fűszeres, malátás ízzel, mely a tipikusan lágy, földes Yunnan-karakterrel párosul.
KÜLÖNLEGESSÉG!!!