Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2024. Április
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Látogató számláló

0
1
2
6
6
6
7

Partnereink

Termékek


INDIA ASSAM • TEAKEVERÉK (OP1)
INDIA ASSAM • TEAKEVERÉK (OP1)

Assam kínálatunk új darabja lehetőséget ad arra, hogy ismét egy vonzó árú, minőségi teát kínáljunk Önöknek. Azonban nem csak az árra figyeltünk, hanem kifejezetten hosszúlevelű, közép-réz-színű és kissé fűszeres, malátás karakterű teákat kínálunk. Ideális kezdők, és árérzékeny teafogyasztók részére.


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Experimental Mouse
2013.03.25 16:00
Ismerkedés az Assamokkal

Assamot kóstolni csak természetes fénynél érdemes. Legjobb hely erre egy ablak mellett van, de bárhol jó a lakásban, ahol természetes fény éri az asztalt teakészítés közben. Kell hozzá még 1 üveg kiöntő (bármilyen 200-250 ml-es hőálló üvegkancsó megfelel a célra) és a legszebb, legünnepibb, inkább széles és lapos max. 100-150 ml űrtartalmú de legfőképp fehér belsejű teás csészénk, amink csak van.

Assam Teakeverék OP1

A tisztes mesterember.

A „kötelező olvasmány”. Alapmű. A „tisztes mesterember”. Nem is tudom, mit mondjak róla, ami ennél jobban leírja ezt a teát. Semmi túlzót nem ígér már úgy ránézésre sem, névről meg pláne. Ettől lehet a viszonyítási alap (etalon) – szerintem legalábbis – a fekete/vörös teák vonatkozásában. Úgy általában. Amelyik legalább ennyit nem tud, azzal nem is érdemes foglalkozni a továbbiakban, lett légyen bármi „jó házból való” is.
(Közbevetés: Én még – szerencsére – rossz leveles teát nem ittam. Olyat viszont, ami NEKEM nem ízlett, - de a társaságban mindenki másnak nagyon, vagy legalábbis igen – többet is. Egyelőre még olyat sem, aminél aztán egy másik ne lett, vagy lehetett volna jobb(an tetsző NEKEM) a maga nemében. Ettől a ténytől azonban még egyik sem lett „rossz”. Nincs abszolút mérce. Úgyhogy fentebb leírtakat kéretik ebben az összefüggésben értelmezni!)
Bármely nap- vagy évszak könnyed, kellemes időtöltése lehet ez a tea. Ettől lett nálam ő a „tisztes mesterember”. Az, aki mindig pontosan érkezik, azonnal jön, ha hívják, hibátlanul, ámde minden sallangtól mentesen elvégzi a feladatát, és távozik, de pl. senkit nem zaklat színes-szagos ötleteivel, bónusz-ajánlataival és hasonlókkal aki nem kíváncsi rájuk. Vagyis pontosan az elvárásokat teljesíti, de nem egy virtuóz, ezért aztán szeretik, és gyakran hívják. Annyit tesz, amennyit egy „OP1” teától el lehet, és el is kell várni, azt viszont maradéktalanul. Szerencsés az, aki ezzel kezdi ismerkedését a fekete, vagy vörös teák világával, mert szilárd alapokra építkezhet a továbbiakban, biztos támpontot kap a továbbiakra nézve. (Ha rajtam múlna, kötelezővé tenném!)
3 perces áztatást követően áttölthetjük kannából az áttetsző üveg kiöntőbe, de csak szépen lassan óvatosan. Semmi kapkodás! Ismétlő óránk anyaga:
- A tea-fogyasztás sok leírt jótékony, „egészségvédő-egészségmegőrző” hatása mellett létezik még egy, amiről sehol nem esik egy szó se, pedig a legfontosabb: Ha megadod a módját és hagyod magad – általa – akár csak alkalmanként egy-egy fél órára kirángatni a napi „mókuskerék”-ből, az javít az egészségeden a legtöbbet. Akik tehát „csak” folyadékpótlás céljából teáznak, és a továbbiakban is ki szeretnének tartani emellett, itt abbahagyhatják az olvasást! Nekik legyen elég annyi, hogy ha mindezt ezzel a teával teszik, nagyon jól járnak!
A csak ízekre, aromákra gyúró kedves versenyzők már sokkal kevésbé számítanak reménytelen esetnek, ők nyugodtan próbálkozzanak a továbbiakkal. Nem árt időnként visszatérni az alapokhoz!
Szóval, miközben fentiek szerint „járunk el”, és figyeljük hogyan vált át teánk színe „rezes”-ből kissé vörösborossá az áteső természetes fényben, csak erősödik bennünk az érzés: Megint jól választottunk! Élvezzük kis ideig a látványt, aztán egyetlen, határozott mozdulattal töltsük meg csészénket, és közben készüljünk fel a soron következő látványelemre: Amennyiben csészénk belseje porcelánfehér, a tea színe ismét rezesre vált, és – ha nem is olyan egyértelműen mint pl. a Koomsongnál - a csésze fala mentén körös-körül 1-2 mm szélességben, világos, kissé elmosódott aranyszínű gyűrű jelenik meg. Ha valakinek a teája nem hajlandó elsőre „produkálni magát”, akkor a leforrázott tea mennyiségén kell valamilyen irányban változtatni legközelebb. Kísérletezzünk vele különösebb gátlások, fenntartások nélkül, mert a teázás nem elsősorban az elkészítési ajánlások szigorú és maradéktalan betartásáról szól, hanem hogy nekünk élvezetet okozzon! Megéri, mert a színhatásokon túlmenően mindeközben egy kellemes, karakteres – helyenként egészen malátás – teát szürcsölgethetünk.