Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Látogató számláló

0
1
2
7
6
7
2

Partnereink

Termékek


INDIA ASSAM • TEAKEVERÉK (Levél)
INDIA ASSAM • TEAKEVERÉK (Levél)

Kellemes árfekvésű, jó minőségű teakeverék napközbeni fogyasztásra. Ez az Assam-keverék válogatott Assam-levelekből készül, melyeket Assam különböző teaültetvényeiről válogattak. A szépen kidolgozott levelek, sok csúccsal, jó minőségű, közepesen erős, sötét főzetet adnak egy kis malátaízzel. Az illata fűszeres és nehéz.


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Experimental Mouse
2013.04.18 20:23
Ismerkedés az Assamokkal

Assamot kóstolni csak természetes fénynél érdemes. Legjobb hely erre egy ablak mellett van, de bárhol jó a lakásban, ahol természetes fény éri az asztalt teakészítés közben. Kell hozzá még 1 üveg kiöntő (bármilyen 200-250 ml-es hőálló üvegkancsó megfelel a célra) és a legszebb, legünnepibb, inkább széles és lapos max. 100-150 ml űrtartalmú de legfőképp fehér belsejű teás csészénk, amink csak van.

Assam Teakeverék Levél

Az odaadó tanítvány.

Amennyiben az „OP1” a „tisztes mesterember”, - lásd az Assam Teakeverék OP1-nél írtakat - akkor a \"Levél” az ő hűséges, odaadó tanítványa. Mégpedig abból a fajtából való, aki szorgosan és nagy tisztelettel lépdel mestere nyomdokain, de a „mester”-étől tanultakhoz hozzá semmit nem tesz, ám – teljes joggal - abból is nagyon jól megél, amit elsajátított.
(Közbevetés: Az igazi mester arról ismerszik meg, hogy mesterekkel foglalkozik, az összes többinek pedig vannak a jó, meg hűséges – meg akárhogy is nevezhetjük – TANÍTVÁNYAI, akik azok is maradnak életük végéig, csak a nevük révén különíthetők el mesterüktől. Némelyikük akár még a mester szintjét elérheti, de meg soha nem haladja. Ezért nem is mester.)
Nos, a „Levél” ebbe a kategóriába tartozik. Azonban ez semmit nem von le kétségtelen előnyeiből: Mestere szintjét mindenképpen eléri, csak másként. Ez a „mássága” teszi igazán vonzóvá számomra legalábbis. Ha az „OP1” és a „Levél” lenne az összes választási lehetőségem az Assamokból, habozás nélkül a „Levél”-re szavaznék!
3 perces áztatást követően áttölthetjük kannából az áttetsző üveg kiöntőbe, de csak szépen lassan óvatosan. (Ha kihagyjuk ezt a „magasságot” (kiöntő), akkor sem maradunk le semmiről! Csak ne kapkodjunk: TEÁZUNK!)
„Színképelemzés”: Amennyiben csészénk belseje porcelánfehér, beletekintve kellemes, az Assamokra oly igen jellemző rezes színű italt fogunk benne látni. Aki számára ez új dolog, nyugodtan nézegesse kicsit, és közben lazuljon. (Túlzásba ne vigye senki, mert kihűl a teája. Akit jobban rabul ejt ez a szín, annak legközelebb mégis érdemes közbeiktatni az – ezesetben – KÜLÖNÖS GONDDAL ELŐMELEGÍTETT üveg kiöntőt, amiben átmenetileg állomásoztathatja teáját a kanna és a csésze között, hogy jobban megnézhesse, mit is iszik.)
No de maradjunk csak a csészénél, mert az illatok csak abban élvezhetők. Itt aztán nem kell finomkodni. Ebbe – és minden más teába is - nyugodtan „verjük bele” az orrunkat (csak le ne forrázzuk), mert most nem az általános iskolai kémia órán kell a kémcső fölött kezünkkel legyezgetve a kénhidrogén szagával „megismerkedni”! Szagokról szó sincs, illatról beszélünk, nincs mitől félni! „Alapfokú” Assamoknál teljesen szokatlanul erőteljesen, kellemesen keleties fűszerkeverék majdhogynem parfümös illata lengedezik a csésze fölött. (Ez az Ő „mássága”! Lásd fentebb.)
Nyugodtan, egyenletesen lélegezzünk jó mélyeket közvetlenül a csésze felett, és aprókat kortyolva lássunk hozzá teánk elfogyasztásához.
Megéri ezt az eljárásrendet követni, mert mindeközben az illatártól néha talán kissé bódultan, de mégiscsak egy kellemes, habár nem túl karakteres ízvilágú teát szürcsölgethetünk.