Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Látogató számláló

0
1
3
0
5
9
3

Partnereink

Termékek


INDIA ASSAM • MANGALAM (FTGFOP1)
INDIA ASSAM • MANGALAM (FTGFOP1)

Elsőosztályú Assam tea. A Manjushree ültetvény különleges adottságainak köszönhető. 1973-ban tulajdonosai úgy döntöttek, újabb teakertet alapitanak: a Mangalam Teabirtokot. Az  Assam-keverékek, a sűrű ültetés elvének köszönhetően, kiemelkedő minőségű CTC és orthodox teák. Eme specialitásunk gondosan kidolgozott tea, sok arany csúccsal. Íze nagyon finom, malátás, erősen fűszeres. Színe sötét borostyán. Assam kínálatunk kiemelkedő fajtája.

 

SPECIALITÁS!!!


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Experimental Mouse
2013.05.27 16:40
Ismerkedés az Assamokkal

Assamot kóstolni csak természetes fénynél érdemes. Legjobb hely erre egy ablak mellett van, de bárhol jó a lakásban, ahol természetes fény éri az asztalt teakészítés közben. Kell hozzá még 1 üveg kiöntő (bármilyen 200-250 ml-es hőálló üvegkancsó megfelel a célra) és a legszebb, legünnepibb, inkább széles és lapos max. 100-150 ml űrtartalmú de legfőképp fehér belsejű teás csészénk, amink csak van.

Mangalam FTGFOP1

Far Too Good For Ordinary People. (Messze túl jó az átlagembereknek)
Bocsánat mindenkitől, de ezt a (szó)viccet nem tudtam kihagyni! – Nem én találtam ki! - Annál is kevésbé, mivel – mint minden (vicces és nem vicces) szólásnak – ennek is megvan a maga józan, reális alapja. Ez már tényleg maga a „Felső Ház”!
A teák „felső házi” tagjai között is vannak ismertebbek, kedveltebbek és kevésbé ismertek, kedveltek: kisebb és nagyobb „nevek”, de a „nemesség kötelez” (noblesse oblige)! Mindenkit és egyaránt. Azonban „ősi mivoltuk” – ha az Assamokkal, vagy az egyéb, indiai, nepáli, stb. teaültetvényekkel, kapcsolatban egyáltalán lehet az „ősi”kifejezést értelmezni, a maguk max. 180 éves múltjával, 1830-40-től napjainkig – mit sem számít!
Különösen igaz ez a Mangalamra. Néhány évtizedes az egész Tea Estate. Ennek minden előnyével: Nekik nem kellett semmit kitalálni, ami még nem volt tudott a teákról, az assami teatermő vidékről, a CTC-ről, - az itteni termés jórészt CTC-tea, (Részleteket lásd a szakirodalomban) - az ortodox teafeldolgozásról, csak alkalmazniuk kellett a megtanultakat! Nem teák, EGÉSZ NEMZETEK váltak naggyá a felismerés által: Nem kell mindent nekünk feltalálni – a nagy felfedezések kora ezeknél valahol az 1600-1700-es években lejárt – elég, ha figyelünk, gyorsan át- (meg)vesszük és jól csináljuk, (NEM SZÚRJUK EL!), amit mások, máskor, másutt ki- vagy feltaláltak!
Innen aztán egyszerű az egész: - 3 perces áztatást követően áttölthetjük kannából az áttetsző üveg kiöntőbe, de csak szépen lassan óvatosan. Semmi kapkodás! (Ismétlő óránk anyaga):
- A tea-fogyasztás sok leírt jótékony, „egészségvédő-egészségmegőrző” hatása mellett létezik még egy, amiről sehol nem esik egy szó se, pedig a legfontosabb: Ha megadod a módját és hagyod magad – általa – akár csak alkalmanként egy-egy fél órára kirángatni a napi „mókuskerék”-ből, az javít az egészségeden a legtöbbet. –
Akik tehát „csak” folyadékpótlás céljából teáznak, és a továbbiakban is ki szeretnének tartani emellett, itt abbahagyhatják az olvasást! Válasszák ezt, és máris lehet a kasszához fáradni, a vásárlás kínjai mára véget értek!
A csak ízekre, aromákra gyúró kedves versenyzők már sokkal kevésbé számítanak reménytelen esetnek, ők nyugodtan próbálkozzanak a továbbiakkal.
Szóval, miközben fentiek szerint „járunk el”, és figyeljük hogyan vált át teánk színe „rezes”-ből, a sötét borostyánszínen át, vörösborossá az áteső természetes fényben, csak erősödik bennünk az érzés: Igen, a Lordok Házába kaptunk meghívást, ezt komolyan kell venni. Élvezzük a látványt, mert ez még csak a kezdet.
Egyetlen, határozott mozdulattal töltsük meg csészénket, és közben készüljünk fel a soron következő látványelemre - Amennyiben csészénk belseje porcelánfehér, a tea szine ismét rezesre vált, és kezdjük már kapiskálni, hogy Assaméknál, de legalábbis Koomsongéknál és Mangalaméknál az STGFOP1 jelzés „G” betűje (GOLDEN) a szokásos mellett még mi más egyebet jelent. –
A csésze fala mentén körös-körül 1-2 mm szélességben, világos, gyönyörű aranyszínű gyűrű jelenik meg. (Ha valakinek a teája nem hajlandó elsőre „produkálni magát”, akkor a leforrázott tea mennyiségén kell valamilyen irányban változtatni legközelebb. Kísérletezzünk vele különösebb gátlások, fenntartások nélkül, mert a teázás nem elsősorban az elkészítési ajánlások szígorú és maradétalan betartásáról szól, hanem hogy nekünk élvezetet okozzon a maga módján! Megéri.)
Most pedig az ízek kedvelői és értői figyeljenek: könnyed, elegáns, tökéletesen harmonikus íz, az ehhez járó illatokkal. Amiről az Assam teák híresek az itt hiánytalanul megvan. Malátás íze jól kivehető, anélkül azonban, hogy eluralkodna rajta. Pont annyi van belőle, aminél kevesebb tompává, bágyadtá - már elsőre is „másodszor leforrázott” hatásúvá - tenné, több pedig túlzottan karakteressé. Tökéletes textúra! – Ilyet még csak egyszer ittam ebben a kategóriában, de most az még hátra van. Majd legközelebb! -