Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Látogató számláló

0
1
2
7
6
7
2

Partnereink

Termék részletekINDIA ASSAM • THOWRA (TGFOP)

INDIA ASSAM • THOWRA (TGFOP)

Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
15 tasak
Tömeg
50 g/tasak
Rövid leírás a termékről

Ez a tea a régió egyik leghíresebb teakertjében nő. Tejszínnel és kandiszcukorral a legfinomabb ez a maláta-álom, mely ugyancsak a második szedési időszakból („second flush”) származik. Kiváló tea az esti kandallótűz mellé. Jellemzően nagy Assam levelei jól kidolgozottak, sok arany levélcsúccsal. Főzete sötét rézszínű, illata fűszeres, malátás.

A termék tulajdonságai

Összetétel: 100% fekete (TGFOP) tea - „second flush” időszak

Elkészítés: 2-4 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 liter vízhez

Kiszerelés: 50 g-os tasakban, exkluzív csomagolásban


Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Experimental Mouse
2013.04.24 06:30
Ismerkedés az Assamokkal

Assamot kóstolni csak természetes fénynél érdemes. Legjobb hely erre egy ablak mellett van, de bárhol jó a lakásban, ahol természetes fény éri az asztalt teakészítés közben. Kell hozzá még 1 üveg kiöntő (bármilyen 200-250 ml-es hőálló üvegkancsó megfelel a célra) és a legszebb, legünnepibb, inkább széles és lapos max. 100-150 ml űrtartalmú de legfőképp fehér belsejű teás csészénk, amink csak van.

Thowra TGFOP

A Rani kistestvére.
Hogy húga-e, vagy öccse azt még nem tudom eldönteni, - lehet, hogy sose fogom, mert nem nagyon erőlködök vele - de nem is fontos! Egy biztos, kitűnő tea. Csak egy gondom van vele: Ha az eddigiek mind ötöst kaptak, akkor neki csak négyes jár. Vagy ha neki is ötöst akarnék minden áron adni – végülis miért is ne, csak azért, mert „kistesó” nem kell feltétlenül „leminősiteni”, nem kéne testvérháborút szítani az egyébként békés felek között – akkor a többinek meg HATOS járna.
Hogy világos legyen min is nyűglődök itten: Én még – szerencsére – rossz leveles teát nem ittam. Olyat viszont, ami NEKEM nem ízlett, - de a társaságban mindenki másnak nagyon, vagy legalábbis igen – többet is. Egyelőre még olyat sem, aminél aztán egy másik – utólag - ne lett, vagy lehetett volna jobb(an tetsző NEKEM) a maga nemében. Ettől a ténytől azonban még egyik sem lett rosszabb a másiknál, pláne nem kifejezetten „rossz”. Nincs abszolút mérce!
Nos jelen eset a fentebb leírtak második csoportjába tartozik: NEKEM egy másik (vagy több is) JOBBAN ÍZLIK! Oszt kész. Ennyi! Rohadtul el lettem kényeztetve Assamokkal (vagy általuk!) az utóbbi időben. Most aztán itt a „finnyázás”! Aztán most felborult a világ rendje: A Thowra issza meg ennek a levét, nem pedig én iszom meg a Thowráét . . . ? Ha értik mire gondolok!
Úgyhogy fentebb leírtakat kéretik ebben az összefüggésben értelmezni!
3 perces áztatást követően áttölthetjük kannából az áttetsző üveg kiöntőbe, de csak szépen lassan óvatosan. Semmi kapkodás! Ismétlő óra anyaga:
- A tea-fogyasztás sok leírt jótékony, „egészségvédő-egészségmegőrző” hatása mellett létezik még egy, amiről sehol nem esik egy szó se, pedig a legfontosabb: Ha megadod a módját és hagyod magad – általa – akár csak alkalmanként egy-egy fél órára kirángatni a napi „mókuskerék”-ből, az javít az egészségeden a legtöbbet. Akik tehát „csak” folyadékpótlás céljából teáznak, és a továbbiakban is ki szeretnének tartani emellett, itt abbahagyhatják az olvasást! Ez egy remek választás.
Szóval, miközben fentiek szerint „járunk el”, és figyeljük hogyan vált át teánk színe „rezes”-ből bíborvörössé, kissé vörösborossá az áteső természetes fényben, csak erősödik bennünk az a bizonyos érzés: Öcsike, vagy hugica még nem ébredt fel teljesen. Még támolyog az álmosságtól, bágyatagon dörzsöli a szemét, miközben próbál közeledni. Mint a lassított felvétel. Még a korosztályos „emberré válás folyamat”-ának is szemlátomást nagyon az elején tart, kell még egy kis idő, hogy hozza a szintet - reménykedsz. A baj az vele, hogy ma rossz napja lehet: Már órák teltek el, mikor újra „rázoomolsz” és némi változás észlelhető ugyan, de semmi áttörés, csak az igyekezet. (Legalábbis részemről mindenképp!) Ettől még nagyon aranyos és szerethető, de végig ott a frászolás az emberben: Ezt én fogom előbb megunni!
Hacsak nem jön valaki, akivel még sose látták egymást, sőt még hasonlót sem és máris kész a NAGY EGYMÁSRA TALÁLÁS.
Próbálják ki! Hátha Önök lesznek ezek! Egyáltalán nem reménytelen eset. Sőt!!!