Experimental Mouse
2013.02.09
16:10
Ismerkedés az Assamokkal
Assamot kóstolni csak természetes fénynél érdemes. Legjobb hely erre egy ablak mellett van, de bárhol jó a lakásban, ahol természetes fény éri az asztalt teakészítés közben. Kell hozzá még 1 üveg kiöntő (bármilyen 200-250 ml-es hőálló üvegkancsó megfelel a célra) és a legszebb, legünnepibb, inkább széles és lapos max. 100-150 ml űrtartalmú de legfőképp fehér belsejű teás csészénk, amink csak van.
Koomsong TGFOP
A borongós késő őszi – téli délelőttök teája.
3 perces áztatást követően áttölthetjük kannából az áttetsző üveg kiöntőbe, de csak szépen lassan óvatosan. Semmi kapkodás!
- A tea-fogyasztás sok leírt jótékony, „egészségvédő-egészségmegőrző” hatása, mellett létezik még egy, amiről sehol nem esik egy szó se, pedig a legfontosabb: Ha megadod a módját és hagyod magad – általa – akár csak alkalmanként egy-egy fél órára kirángatni a napi „mókuskerék”-ből, az javít az egészségeden a legtöbbet. Akik tehát „csak” folyadékpótlás céljából teáznak, és a továbbiakban is ki szeretnének tartani emellett, tt abbahagyhatják az olvasást! A csak ízekre, aromákra gyúró kedves versenyzők már sokkal kevésbé számítanak reménytelen esetnek, ők nyugodtan próbálkozzanak a továbbiakkal.
Szóval, miközben fentiek szerint „járunk el”, és figyeljük hogyan vált át teánk színe „rezes”-ből mély bíborvörössé, vörösborossá az áteső természetes fényben, csak erősödik bennünk az érzés: Már csak ezért is érdemes volt ma felkelnünk. Élvezzük a látványt, mert ez még csak a kezdet.
Egyetlen, határozott mozdulattal töltsük meg csészénket, és közben készüljünk fel a soron következő látványelemre: Amennyiben csészénk belseje porcelánfehér, a tea szine ismét rezesre vált, és kezdjük már kapiskálni, hogy Assaméknál, de legalábbis Koomsongéknál a TGFOP jelzés „G” betűje (GOLDEN) a szokásos mellett még mi más egyebet jelent: A csésze fala mentén körös-körül 1-2 mm szélességben, világos, gyönyörű aranyszínű gyűrű jelenik meg. (Ha valakinek a teája nem hajlandó elsőre „produkálni magát”, akkor a leforrázott tea mennyiségén kell valamilyen irányban változtatni legközelebb. Kisérletezzünk vele különösebb gátlások, fenntartások nélkül, mert a teázás nem elsősorban az elkészítési ajánlások szígorú és maradétalan betartásáról szól, hanem hogy nekünk élvezetet okozzon a maga módján! Megéri.)
Most pedig az ízek kedvelői és értői figyeljenek, mert nagyon rövid leszek: MALÁTA
- Aki ennek olvastán valami édeskés, a maga helyén egyébként nagyon kellemes ízvilágra gondol, az még most – vagy már most - nyomja meg a „reset” gombot navigációs rendszerén és programozza át azt, de legfőképp saját magát a Six Classic Malts, vagy az Imperial Stout, Irish Stout, Irish Red Ale vonulat, általa ismert legkiválóbb, maláta tartalmú képviselőire.
Aki pedig még azt is tudja mi a különbség az „úri szabó” és a „férfi szabó” között, érteni fogja a „Termékleírás”-ban szereplő „úri” kifejezés jelentését és jelentőségét a teával kapcsolatban is.
Persze a hölgyek se bátortalanodjanak el, próbálkozzanak vele ők is nyugodtan, mert mindenkinek ajánlom!