Szavazás

Ön milyen fizetési módot választana leginkább?
Banki átutalás
Bankkártyás
Készpénz
Postai Utánvét

Naptár

2024. Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Látogató számláló

0
1
2
3
8
8
0

Partnereink

Termék részletekINDIA ASSAM • PANITOLA (FTGFOP1)

INDIA ASSAM • PANITOLA (FTGFOP1)

Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
5 tasak
Tömeg
50 g/tasak
Rövid leírás a termékről

Az Assam kedvelők számára szokatlan levelek: feltűnően szabályos, tűszerű, közepes méretű levelek, sok csúccsal. Főzete közepesen sötét. Közepesen erős, lágy, enyhén malátás utóíz érezhető fogyasztásakor. Ez az Assam tea kellemesen aromás és fűszeres. Másokkal összehasonlítva első osztályú, kitűnő tea.

A termék tulajdonságai

Összetétel: 100% fekete (FTGFOP1) tea - „second flush” időszak

Elkészítés: 2-4 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 liter vízhez

Kiszerelés: 50 g-os tasakban, exkluzív csomagolásban


Vélemények a termékről
Átlagos értékelés
1
Experimental Mouse
2013.02.09 18:33
Ismerkedés az Assamokkal

Assamot kóstolni csak természetes fénynél érdemes. Legjobb hely erre egy ablak mellett van, de bárhol jó a lakásban, ahol természetes fény éri az asztalt teakészítés közben. Kell hozzá még 1 üveg kiöntő (bármilyen 200-250 ml-es hőálló üvegkancsó megfelel a célra) és a legszebb, legünnepibb, inkább széles és lapos max. 100-150 ml űrtartalmú de legfőképp fehér belsejű teás csészénk, amink csak van.

Panitola FTGFOP1

A korán kelők teája.
Nem egyszerű tea. A Koomsonggal ellentétben nehezen „adja meg” magát. Nem lehet csak úgy „csuklóból”, lazán elsőre, előidézni az ott látottakat. A hajnali derengésban pedig a fenének sincs kedve még kisérletezgetni is, pláne nem a hozzám hasonló „napelemmel működő”-nek. Gyerünk, akkor most ne lássuk, csak érezzük mit tud! Jöjjön a reggeli hidegindító” koffein-löket, aztán – ébredés, nem pedig felkelés után – majd, később, valamikor, délelőtt, visszatérünk még rá. (És jön is, kellő időben, a löket, ahogy annak lenni kell, pár perc múlva már egész más színben látom a világot, csak a Koomsongnál látottak hiányoznak nekem – legalábbis egyelőre – közülük. l. ott) Ebbe már csak bele kell törődni, ma már kora reggel így jártunk, úgyhogy 3 perces áztatást követően minden további nélkül áttölthetjük kannából az áttetsző üveg kiöntőbe, majd abból a csészébe, de csak szépen lassan óvatosan. Semmi kapkodás! Korán van még. Félálomban egyébként is kerülni kell minden felesleges mozdulatot, izgalmat, nemhogy még teázás közben! (Ismétlő óránk anyaga következik most, de haladók se ugorják át, mert nem lehet elégszer elmondani! Én legalábbis minden alkalmat meg szoktam ragadni.)
- A tea-fogyasztás sok leírt jótékony, „egészségvédő-egészségmegőrző” hatása, mellett létezik még egy, amiről sehol nem esik egy szó se, pedig a legfontosabb: Ha megadod a módját és hagyod magad – általa – akár csak alkalmanként egy-egy fél órára kirángatni a napi „mókuskerék”-ből, az javít az egészségeden a legtöbbet. Akik tehát „csak” folyadékpótlás céljából teáznak, és a továbbiakban is ki szeretnének tartani emellett, itt abbahagyhatják az olvasást! A csak ízekre, aromákra gyúró kedves versenyzők már sokkal kevésbé számítanak reménytelen esetnek, ők nyugodtan próbálkozzanak a továbbiakkal.
Aztán pár óra múlva, mikor (a napindító adagtól immáron – és főleg még mindig - éberen és frissen, erőm teljében, napvilágnál) ismételten fentiek szerint „járok el”. Először a reggelihez képest csökkentett, majd növelt tea-adagot forrázva figyelem hogyan vált át teám színe a kiöntőben „rezes”-ből mély bíborvörössé, vörösborossá az áteső természetes fényben, miközben egyre csak ágaskodik bennem az érzés: Ez soha nem fog ezzel teával bekövetkezni. (Legalábbis nem úgy, vagy nem annyira, mint a Koomsonggal!) Nem is vacakolok vele tovább, pláne nem próbálom megkeresni az „aranygyűrűt” a csészében. Belátom, ezt nem azért kell szeretni: Ez „csak” teszi a dolgát, olajozottan átsegít a reggeli „setup”-olás nehézségein. Az pedig nem semmi! A színek orgiáját, látványelemeket, másegyéb sallangot, „úri huncutságot” pedig – ha elő lehet nála bármi ilyet idézni egyáltalán - nyugodtan takarja el legközelebb a pirkadat jótékony félhomálya. Ha azt hozza amit tud, nekem nem fog hiányozni. Ezután mehet a kannából egyenest a csészébe! (Azért a kiöntő kidobását, földhöz vágását, vagy bármi más ilyen „adminisztratív” és főleg bürokratikus eljárás lefolytatását, senkinek nem tudom jószívvel ajánlani, - a harag rossz tanácsadó - bármilyen olcsón is vette, pláne ha jó drágán. Jó lesz az még más napszakban.)
Most pedig az ízek kedvelői és értői figyeljenek jól, mert ismét nagyon rövid leszek: MALÁTA
- Aki ennek olvastán valami édeskés, a maga helyén egyébként nagyon kellemes ízvilágra gondol, az még most – vagy már most - nyomja meg a „reset” gombot navigációs rendszerén és programozza át azt, de legfőképp saját magát a Six Classic Malts, vagy az Imperial Stout, Irish Stout, Irish Red Ale vonulat, általa ismert legkiválóbb, de mindenképpen magasabb maláta tartalmú - és ezért lágyabb - képviselőire. (A Milk Stout majd csak később jön, de senki ne aggódjon, az se fog kimaradni a sorból!)
Mindenkinek ajánlom, korra, nemre tekintet nélkül egyformán: Nagyon!